Ten Hag: “Hier moeten we verder op gaan, maar eerst gaan we genieten”

Ajax-trainer Erik ten Hag was behalve over zijn eigen spelers ook te spreken over de KNVB. De voetbalbond zorgde ervoor dat Ajax het weekeinde voor Real Madrid – Ajax (1-4) rust kreeg door het competitieduel met PEC Zwolle te verplaatsen naar een andere datum.

“Complimenten voor de afdeling wedstrijdzaken van de KNVB. Er was scepsis in Nederland, maar dit was in het belang van de eredivisie en het verzetten van de wedstrijd heeft bijgedragen aan dit resultaat”, zegt de Ajax-coach in gesprek met Veronica. “We moeten leren denken aan het collectief. Het Nederlandse voetbal mag Ajax bedanken want wij halen de punten binnen.’’

Maar de eigen spelers kregen uiteraard de grootste complimenten. “Alles klopte. We hebben het zelf afgedwongen”, aldus de Achterhoeker. “Over twee wedstrijden hebben we dik en dik verdiend gewonnen. Wat we vanavond hebben getoond was grote klasse. Een aantal experts had vraagtekens, maar we hebben laten zien dat we een goede ploeg hebben en veel in onze mars hebben.”

Ajax heeft de nu al legendarische zege niet op de PSV-manier gestolen in Madrid. “Ik denk dat we een goed plan hadden. Dat hebben de spelers goed omgezet. Dan moet je ook wat geluk hebben zoals bij die eerste kans van Varane die op de lat gaat. Collectief hebben we een fantastische prestatie geleverd’’, aldus de ex-coach van FC Utrecht.

Ook Real-trainer Santiago Solari was onder de indruk en feliciteerde zijn collega van Ajax na de wedstrijd. ,,Hij heeft gezegd dat hij genoten heeft van dit Ajax. Dat was fantastisch. We maken geweldig veel progressie. Hier moeten we verder op gaan, maar eerst gaan we genieten’’, zo besluit de coach.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.