Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag hoopt nog op een vervanger voor Younes

Erik ten Hag keek vandaag op de persconferentie vooruit op aanstaande zondag. Dan staat FC Utrecht – Ajax op het programma. Dat zullen de Amsterdammers het moeten doen zonder de vertrokken Amin Younes. Ajax moet nu nog op zoek naar een vervanger en de tijd is kort. Tot 31 januari om 23.59 heeft de recordkampioen nog de tijd om een vervanger te halen.

“Ik had Younes liever hier gehouden, want het is heel lastig om een aanvaardbare oplossing van buitenaf binnen te halen. Ik heb nog geprobeerd om Younes te overtuigen om te blijven, maar aan een gedemotiveerde speler heb je uiteindelijk ook niets”, zegt Ten Hag.

Het zou ook kunnen dat de trainer een Ajax-talent naar voren schuift. “Ajax staat bekend om de goede jeugdopleiding en die potentie heb ik al gezien bij sommige jongens die op de flanken spelen, maar het is afwachten of die er al klaar voor zijn. Dennis Johnsen? Ik ben nog te kort bij Ajax om daar een relevant oordeel over te vellen”, aldus de trainer.

Maar waarschijnlijker is het dat Ajax met of Zakaria Labyad of Hassane Bandé op de proppen komt. “Als hij zou komen, dan zouden we het melden”, gaat Ten Hag verder over een mogelijke transfer van Labyad. “En als het niet zo is, zoals nu, dan melden we niks. Ik hoop verder dat er niemand meer vertrekt bij ons, maar in de laatste week van de transferwindow gebeuren soms gekke dingen. Met de kennis van nu verwacht ik echter niet dat er nog spelers vertrekken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Persconferentie Ajax

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.