Ten Hag: “Ik heb goede dingen gezien, maar ook heel slechte”

Ajax speelde eergisteren (zaterdag) het eerste serieuze oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aalborg BK, met ex-Ajacied Lucas Andersen in de gelederen, hield de Nederlands kampioen op een 1-1 gelijkspel. Ajax-trainer Erik ten Hag was niet tevreden over de uitslag noch over het vertoonde spel van sommige spelers.

De coach noemde geen namen, maar vooral Lisandro Magallán maakte geen goede indruk. De Argentijnse verdediger veroorzaakte in de eerste helft een strafschop en maakte verder nog steeds een onwennige indruk. “Ik heb goede dingen gezien, maar ook heel slechte”, zegt Ten Hag tegen De Telegraaf. “Slechte pressingmomenten. De afstemming was volledig zoek.”

De oefenmeester zag Ajax in de tweede helft, zonder Magallán en met een bijna compleet ander team, een betere indruk maken. De 19-jarige Schuurs leidde de verdediging beter. “Ik dacht dat Perr Schuurs het wel aardig deed”, aldus Ten Hag.

Ajax is op zoek naar een verdedigende versterking. Zeker omdat het definitief lijkt dat aanvoerder Mattijs de Ligt Ajax zal verlaten. De Mexicaan Edson Alvarez zou de grootste kandidaat zijn om de Ajax-aanvoerder op te volgen.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.