Ten Hag: “Ik heb in de rust al op Rapid Wien-Ajax gewezen”

Ajax kon, zoals zo vaak de laatste seizoenen, de wedstrijd niet uitspelen. Tegen Standard Luik werd het 2-2 in de laatste minuut. Ajax lijkt nog altijd de beste papieren te hebben voor het bereiken van de play-offs voor de Champions League, maar de club had er veel beter voor kunnen staan.

“Ik zie er geen enkele aanleiding toe dat we deze goede uitgangspositie dinsdag thuis weggeven, zoals Ajax wel in 2015 tegen Rapid Wien deed”, zegt de Ajax-coach in gesprek met De Telegraaf. “We moeten dan wel het niveau van de eerste helft halen, want Standard is een goede tegenstander met veel power. We zullen goed aan de bal moeten zijn.”

Ajax liet een belabberde tweede helft zien tegen Standard, maar Ten Hag ziet ook positieve punten. “Vooraf zeg je: ’2-2 is een prima uitslag’. En laten we wel zijn, dat is het Europees gezien ook. Maar als je een een-op-een kans mist op 0-3, een twee-op-een kans op 1-3 en in de slotfase nog een strafschop moet slikken, dan is dat vervelend. 2-2 is een goed resultaat, maar het had beter kunnen zijn”, aldus Ten Hag.

„Ik heb in de rust al op Rapid Wien-Ajax gewezen. Ik kon me die wedstrijd, waarin Ajax ook twee doelpunten voorsprong weggaf, nog wel herinneren en heb die benoemd. Dan is het jammer dat we toch onze neus stoten”, zegt Ten Hag, die wel toegaf dat Ajax de tweede helft er een potje van maakte.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.