Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag: ‘Ik zie zeker progressie’ (video)

Erik ten Hag is tevreden met de progressie die hij ziet bij zijn ploeg. De trainer ziet dat zijn team nog moet verbeteren, maar zag tegen Roda JC al langere periodes goed spel. Ten Hag verwacht dat FC Twente zal spelen om te overleven.

“In de vier wedstrijden zie ik zeker progressie, ja,” vertelt Ten Hag over de ontwikkeling die hij waarneemt bij zijn ploeg. Hij doet zijn verhaal voor de camera van Ajax TV.

“We moeten nog wel heel veel stappen maken”, vervolgt de oefenmeester. “Maar het tweede doelpunt tegen Roda, de 1-2, vanuit de omschakeling, dat was heel goed. Binnen drie passes zijn we bij het doel van de tegenstander. Dat was echt een verbeterpunt. Daar zijn we heel gericht en bewust mee bezig. Dan is het prima als het zo tot uiting komt.”

“Twente staat net als Roda in de onderste regionen en ook al klinkt het clichématig: elk punt is er eentje. Twente speelt om te overleven, daar moeten we ons op instellen. We moeten hoog in de concentratie zitten om zulke tegenstanders van het lijf te houden.”

“We moeten klaar zijn zoals we woensdag klaar waren. Dat klinkt een beetje gek als je zo vroeg op achterstand komt, maar je zag hoe goed de ploeg reageerde en de boel snel wist om te buigen”, besluit de hoofdtrainer.

Lees ook: De Ligt en Wöber terug in wedstrijdselectie voor duel met FC Twente

Bron:
AjaxTV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student