Ten Hag is niet verrast: ‘Ik weet in welke fase wij zitten’

Erik ten Hag reageerde na afloop van het 0-0 gelijkspel tegen APOEL zeer nuchter en realistisch. “De eerste helft begonnen we goed, maar daarna viel het weg. En dat verbaast mij niet, want ik weet in welke fase wij zitten”, zegt de hoofdtrainer na afloop in gesprek met Veronica die het zeer jammer vond dat hij geen beschikking had over één speler. “Quincy Promes was in deze wedstrijd misschien wel de sleutel geweest tegen een compact elftal als dit.”

De oefenmeester noemt Ajax ‘nog geen ingespeeld geheel’ en volgens hem is dat ook hartstikke logisch in de beginfase van het seizoen. “Maar als het minder gaat, moeten wij ons plan blijven uitvoeren. Vanuit onze taken blijven spelen en het hoofd erbij houden, want dan krijgen we kansen”, stelt Ten Hag. “Uiteindelijk creëeren we er ook een stuk of vier, vijf, maar daar moet je er dan wel een paar van benutten.”

Razvan Marin begon weer in de basis, maar maakte geen sterke indruk. “Het was niet het niveau wat wij gewend zijn, maar die jongen krijgt aanpassingstijd. Dat is logisch, maar we zitten wel in de kwalificatie voor de Champions League en moeten resultaat halen. Hij moet wennen. Dat is ook volkomen logisch. Het is een belangrijke positie in het veld. Hij zal het gaan leren, hij zal zich gaan aanpassen en verbeteren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.