Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag kijkt uit naar uitdagend programma

De interlandperiode zit er weer op en Ajax bereidt zich voor op het ‘derde blok’ tot aan de volgende interlandperiode. Dit blok is een periode van vier weken waarin de Amsterdammers onder meer twee keer tegen Chelsea spelen en Feyenoord en FC Utrecht op bezoek krijgen. Erik ten Hag kijkt ernaar uit. “We krijgen een uitdagend programma, daar kijken we echt naar uit. Wij willen dit soort uitdagingen ook krijgen”, zegt hij tegenover Ajax TV.

Ten Hag is blij met de ontwikkeling van zijn ploeg in de eerste fase van het seizoen, maar ziet ook voldoende verbeterpunten. “Het team valt steeds meer in elkaar. De spelers vinden elkaar makkelijker, er is veel concurrentie en we hebben iedereen nodig. Maar we moeten meer werken aan automatismen. het moet altijd beter, met name het tempo. We moeten beter kunnen inlezen wanneer we moeten vertragen en versnellen.”

Voordat Chelsea en Feyenoord op het programma staan, speelt Ajax zaterdagavond uit bij RKC. Dat zal gebeuren zonder de geschorste Nicolás Tagliafico die langer vakantie krijgt. “Hij heeft de Copa America gespeeld en ging daarna direct door in de voorronde van de Champions League. Nu hij geschorst is, kunnen we hem een paar dagen extra geven om de batterij weer op te laden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.