Ten Hag kritisch op Haller: “Honderd procent scherpte is er even niet”

Ajax pakte met speels gemak de drie punten in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2). Toch was niet alles pais en vree bij de Amsterdamse club. Ajax-coach Erik ten Hag is nog niet tevreden over Sébastien Haller. De recordaankoop van Ajax speelde weer een matige partij tegen de Zwollenaren.

“Maar je moet heel kritisch zijn”, aldus de trainer bij ESPN. “Zo’n wedstrijd moet in 5-0 eindigen, 2-0 is niet genoeg.” Vooral Haller liep weer met zijn ziel onder de arm. “De honderd procent scherpte is er even niet”, constateert Ten Hag. “Hij moet dat zelf bewerkstelligen. Tegenstanders zijn vastberaden om hem van scoren af te houden, dat betekent dat hij een tandje bij moet zetten. Het heeft niet met werklust te maken, wel met de juiste focus.”

Haller lijkt toch een harde mentale tik te hebben gekregen sinds zijn uitsluiting voor de Europa League. “Dat is een gegeven”, zegt Ten Hag. “Natuurlijk hebben we het erover met hem, maar het is zoals het is. Hij moet de knop omzetten. Wij bieden dingen aan, geven hem individuele trainingen met Gerald Vanenburg, maar hij moet zelf geprepareerd zijn voor het weekend. Maar het is een professional: als het moet, staat hij er.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.