Erik ten Hag

Ten Hag lovend over nieuwelingen

Ajax heeft geen problemen gehad met RKC en wint met 3-0. Erik ten Hag was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar zag ook minder goede dingen: “Het veldspel aan de bal was goed, de goede posities innemen, mooie uitgespeelde aanvallen, sommige drukmomenten, maar er waren ook sommige drukmomenten minder goed en dat zijn dan weer leermomenten.”

Recordaankoop Antony maakte een sterke indruk tegen RKC en eveneens gold dat voor debutant Mohammed Kudus, die de geblesseerde Ryan Gravenberch verving. Ten Hag complimenteerde de laatstgenoemde dan ook: “Ik vind dat geweldig om te zien. Hij is heel actief en dynamisch. Hij kan in een hoog tempo voetballen en hij eist de bal op en weet er vaak iets goeds mee te doen. Ook verdedigend pakt hij veel ballen af.”

Ten Hag kan dit seizoen spreken van een luxepositie, maar dat is volgens hem ook zeker nodig: “We gaan dit seizoen heel veel wedstrijden spelen. Dit betekent weer dat je heel veel spelers nodig hebt.” De volgende wedstrijd staat pas weer volgende week vrijdag op het programma. Dan ontvangen de Amsterdammers Vitesse in de Johan Cruijff Arena.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son