Erik ten Hag

Ten Hag lovend: “Ziyech speelde uitstekend”

Ajax won woensdagavond met 2-4 van Roda JC. Erik ten Hag was na de enigszins moeizame zege vooral lyrisch over Hakim Ziyech. De coach had in Kerkrade genoten van zijn veelbesproken middenvelder.

“Ziyech speelde uitstekend. Hij was de patron in het veld, liet het spel lopen, was erbij in de eindfase en maakte een geweldig doelpunt. Echt prima gespeeld”, aldus Ten Hag in het Parkstad Limburg Stadion tegen FOX Sports over zijn middenvelder.

Tegen Roda was Ziyech opnieuw met een doelpunt belangrijk voor Ajax, ditmaal met een raak afstandsschot in de bovenhoek na 24 minuten. Ten Hag vindt dat het fraaie doelpunt van Ziyech een voorbeeld moet zijn voor de rest van Ajax. “Soms zijn we te geforceerd op zoek naar een treffer en vergeten we elkaar beter in stelling te brengen. Ziyech maakte de juiste afweging door vanaf de tweede lijn op doel te schieten.”

Al met al is Ten Hag ’tevreden’ met de zege op Roda JC. “Maar niet te lang. Want tevredenheid leidt tot luiheid en daar hebben wij geen reden toe. We hebben nog een hoop zaken waar we aan moeten werken. Maar ik denk dat we vandaag een heel goed spelend Ajax hebben gezien.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student