Trainer Erik ten Hag was na afloop van Ajax – Feyenoord (4-0) erg tevreden met zijn team. In de eerste helft lieten de Ajacieden Feyenoord alle hoeken van het veld zien. Jammer genoeg liet Ajax het in de tweede helft na om nog een paar goals extra te maken.

“Ik heb echt genoten van mijn ploeg”, zegt de Ajax-trainer voor de camera van FOX Sports. “De drive waarmee we speelden en het tactisch vermogen waarop we met het speelplan omgingen. We hebben uitstekend gespeeld.”

Na 7 minuten stond de recordkampioen al met 2-0 voor door goals van Ziyech en Tagliafico. “Op de juiste momenten hebben we druk gezet, waardoor Feyenoord de bal niet rond kon spelen”, aldus Ten Hag. “We kregen veel ruimte, maar die hebben we zelf gecreëerd en daar hebben we ook gebruik van gemaakt.”

Helaas was de ruststand tevens de eindstand. “In de rust zeiden we wel dat we wilden doorgaan, want we wilden er nog een paar goals bij maken. Het is niet meer dan menselijk dat het dan toch wat minder gaat, omdat de concentratie minder is. Maar de eerste helft was fantastisch”, zo besluit de oefenmeester.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)