Ten Hag: “Middenveld nog niet in samenstelling die we voor ogen hadden”

Erik ten Hag heeft het middenveld van Ajax nog niet op orde. De trainer koos tot nu toe voornamelijk voor Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Quincy Promes. Dat zal waarschijnlijk veranderen, want sinds een dikke week is Davy Klaassen weer terug bij Ajax.

“Op het middenveld hebben we nog niet in de samenstelling kunnen spelen zoals we voor ogen hadden. Gravenberch en Kudus raakten geblesseerd”, geeft Ten Hag aan bij Ajax TV. “Het is het zenuwcentrum van je elftal en daarin hebben we nog niet aan vastigheden kunnen werken. Dat is ontzettend jammer. Gelukkig zijn ze er nu wel weer bij en hopelijk zijn ze zondag beschikbaar”, aldus de coach.

Ten Hag wil zijn opstelling voor het duel met sc Heerenveen nog niet prijs geven. “Ik denk dat wij een heel aantrekkelijk middenveld neer kunnen zetten met Gravenberch, Klaassen, Álvarez, Kudus en Promes”, aldus de Ajax-trainer, die toegeeft dat het aanvallend nog beter moet. “We moeten werken aan onze creativiteit, beweeglijkheid en het creëren van ruimtes en kansen. Dat is echt een zwaartepunt waar we momenteel aan werken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.