Ten Hag na debacle: “We hadden ons anders voorgenomen”

Ajax-trainer Erik ten Hag meldde gisteren nog dat Ajax in de Eredivisie rond de 80 punten moet eindigen om aanspraak te kunnen maken op de landstitel. Sinds vandaag heeft Ajax al 2 punten verloren in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegen Heracles werd het in de Johan Cruijff Arena 1-1.

Het spel was nog een grotere domper. “We hadden ons anders voorgenomen. We hebben niet bereikt wat we wilden bereiken. De eerste fase van het duel was te sloom. We kwamen moeizaam in de wedstrijd en kregen pas vlak voor rust onze eerste grote kans. Dat moet natuurlijk veel eerder gebeuren”, zegt de coach in gesprek met FOX Sports.

“Ik vind dat wij het tempo vele malen hoger moeten leggen in een wedstrijd. De tegenstander in de problemen moeten brengen. Het duurde veel te lang voordat dat het geval was”, aldus Ten Hag. “Een gelijkspel tegen Heracles voelt als verlies voor ons. En dat is te weinig. Het is een domper en een teleurstelling. Dat moeten we nu verwerken. Teleurstellingen moeten we omzetten in kwaliteit en dat is aan ons om dat nu te gaan doen.”

Ajax stelde onder andere Van de Beek, Wöber, Eiting en de basisdebutant Sierhuis op. “Huntelaar heeft flink wat spierblessures gehad vorig seizoen, Frenkie de Jong komt net terug van een zware blessure en Nico Tagliafico en Lasse Schöne hebben een korte zomer gehad, dus daar moeten we voorzichtig mee zijn. Daarbij komt dat we een zeer goede bank hebben met spelers die ook in de basis kunnen staan. Maar dat hebben we als team vandaag niet goed gedaan”, meent de voormalige coach van FC Utrecht.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.