FOX Sports
Ajax ging er vandaag, net als vorig seizoen, met 3-0 af tegen PSV. Erik ten Hag, de trainer van de Amsterdamse club, had ondanks de afstraffing toch weer met dezelfde ploeg en tactiek aan deze wedstrijd begonnen.

„Er waren geen voortekenen voor deze afstraffing”, zegt Ten Hag tegen Fox Sports. „We hebben een goede seizoensstart neergezet, maar dat heb ik vandaag niet gezien. PSV was vanaf het begin gewoon sterker. We wilden dat de ploeg de wedstrijd vanaf het begin als een Europees duel benaderde, maar ook dat deed PSV beter. Zij waren scherper dan wij.” Ten Hag was dan ook niet tevreden. „Dit moet hard aankomen, dit moet pijn doen”, aldus de Ajax-coach. „We worden een paar keer te kijk gezet en het kan niet hoe we vandaag zijn afgetroefd.”

Frenkie de Jong en Daley Blind vormden vandaag het centrale duo in de verdediging. Ten Hag had geen spijt van deze keuze en de oefenmeester zag de reden voor het zwakke spel ergens anders. „We hadden met meer lef moeten spelen, want de ruimte lag er daar. We hebben er alleen te weinig mee gedaan. Na de rust hebben we met wat wissels nog wat geprobeerd, maar PSV ging hangen en we kwamen er niet meer door”, aldus de Twentenaar.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)