Ten Hag niet in paniek na verlies JC Schaal: “Die fouten moeten er wel uit”

Ajax ging vanavond pijnlijk onderuit tegen PSV. De Amsterdammers verloren de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV met 0-4. Ajax-trainer Erik ten Hag had wel een verklaring voor de grote nederlaag.

De breekpunt was de rode kaart voor Tagliafico, vond de oefenmeester. ‘Tot dat moment had ik het idee dat we goed aan het voetballen waren’, zegt de Tukker in gesprek met ESPN. Ook de twee doelpunten van Noni Madueke vond Ten Hag onnodig. ‘We staan na twee momenten ineens twee nul achter. We maken fouten die we niet mogen maken. We voetbalden echter wel goed en dat nemen we mee, maar die fouten moeten er wel uit.’

‘Je moet Madueke aan de buitenkant houden en niet binnendoor laten komen zoals bij de eerste treffer gebeurde. Bij de tweede goal staat het niet goed en is de restverdediging weg. Dat heeft ook te maken met de fysieke achterstand die wij hebben’, aldus Ten Hag.

Davy Klaassen bleef na de rust in de kleedkamer achter. Ten Hag had meerdere redenen voor de wissel. ‘Ik heb al vaker aangegeven dat er een paar spelers nog niet klaar zijn voor dit soort wedstrijden. Daar is Davy er een van. Verder was het ook een tactische wissel om het gat op links te repareren. Vandaag dat ik Rensch voor Davy bracht’, verklaart Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.