Ten Hag onder de indruk van Martinez en Dest

Erik ten Hag is kritisch op zijn elftal na afloop van de 1-2 oefennederlaag tegen Panathinaikos. “We laten ons in de eerste helft foppen met een counter en dan loop je achter de feiten aan. We komen wel goed op 1-1, maar het mag niet gebeuren. In de tweede helft was het exact hetzelfde verhaal”, doelt hij op de snelle 1-2 van de Grieken. “Dit moet een belangrijke les zijn”, aldus de oefenmeester in gesprek met Ziggo Sport.

Ten Hag vindt het logisch dat zijn team nog op de top van haar kunnen speelt en gelooft er niet in dat zijn ploeg te gemakkelijk denkt na het uitstekende vorige seizoen. “Ik geloof niet dat dit gemakzucht is. Er staan een aantal andere jongens in en we moeten samen een ander elftal vormen en daar gaan we samen aan werken. We beginnen weer van vooraf aan, dus moeten we alerter zijn. We moeten elkaar scherp houden en vooral ook afspraken nakomen. Dat deden we in beide situaties van de tegengoals niet.”

Over het algemeen is Ten Hag tevreden over de voorbereiding. “Onze resultaten, behalve deze, zijn redelijk tot goed. We scoren iedere wedstrijd, maar krijgen ook altijd een goal tegen dus dat is een punt van aandacht.” Ook licht hij twee spelers uit die hem verrassen. “Vandaag ben ik blij met de invalbeurt van Martinez. Je ziet dat hij een bepaalde rust uitstraal. Dest was zeker de eerste helft uitstekend en drukt met zijn neus aan het venster, maar dat moet hij volhouden en als het om het ‘echie’ gaat moet hij het ook laten zien.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.