Ten Hag over Ajax-jeugd: “Zich gemanifesteerd en goede dingen laten zien”

Met de 1-4 zege van zaterdag op Red Bull Salzburg kwam het Oostenrijkse trainingskamp van Ajax tot een goed einde. Ajax-trainer Erik ten Hag is erg tevreden over de afgelopen week. De resultaten en, belangrijker, het spel waren goed van de Ajacieden. Ook was de coach erg in zijn nopjes met de aankopen en de aanstormende eigen jeugd.

“De nieuwe spelers hebben zich goed geïntegreerd en ook de jonge spelers hebben grote stappen gezet onder totaal andere en hogere weerstanden”, zegt Ten Hag in gesprek met Ajax.nl. “Ze hebben zich gemanifesteerd en goede dingen laten zien. Niet dat alles goed ging, maar ze lopen tegen weerstanden aan waar ze in hun huidige teams nooit mee te maken krijgen. Dat was de afgelopen week hier wel het geval, zeker ook in de wedstrijden tegen twee goede tegenstanders.”

Ajax heeft een grote fitte selectie. Ook voor Klaas-Jan Huntelaar en David Neres lijkt het blessureleed tot een einde te komen. “Ik ben vooral blij dat iedereen zo goed als fit is, medisch fit in ieder geval. Ze zijn belastbaar in wedstrijden. Ook Klaas-Jan en David zijn aangesloten en kunnen volgende stappen maken. Als je naar huis gaat en je kunt een fitte groep meenemen, dat is een belangrijke doelstelling van zo’n trainingskamp. Dat stemt tevreden, maar tevredenheid mag niet tot luiheid leiden en dat willen we ook niet uitstralen”, zo besluit de immer waakzame en kritische Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.