Ten Hag over blessures: ‘Spelers moeten zorgen dat ze energie hebben’

Ajax heeft een bomvol schema en met regelmaat vallen er spelers uit met pijntjes. Noussair Mazraoui, Nicolas Tagliafico, David Neres, Bertrand Traoré en Perr Schuurs vielen onlangs uit met lichte klachten. “Natuurlijk komt dit door het drukke programma, de velden worden ook zwaarder. Dat heeft er allemaal mee te maken. Wij proberen de belasting van de spelers te sturen, zo goed en secuur mogelijk. Dat doen we door spelers zo nu en dan rust te geven”, legt Ten Hag uit tegenover Ajax Life.

Maar de hoofdtrainer van Ajax vindt niet dat het volledig bij de staf rust. “De verantwoordelijkheid ligt ook bij de spelers zelf. Rusten, herstellen, goed eten, etcetera. Dat moeten ze echt goed volgen, zeker nu de dagen korter worden. We kennen het hele verhaal. Als alles goed wordt gevolgd, is het mogelijk. Spelers moeten zorgen dat ze energie hebben. Dat kan door onze protocollen te volgen.”

Ajax oogde tegen FC Twente niet scherp en fris, maar is dat ook een voorteken voor aanstaande woensdag tegen Atalanta? “Ik denk dat Twente-thuis en Atalanta-thuis los staan van elkaar. We hebben woensdag zeker de energie, ben ik van overtuigd. We spelen Champions League, de tegenstander zal energie geven. We kunnen alleen niet toestaan dat die energie er soms niet is. Tot dusver ging het altijd goed en wonnen we relatief gemakkelijk, maar als die energie er niet is, krijg je dit…”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.