ESPN

Het seizoen gaat met pieken en dalen zei Ten Hag nog na de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Vandaag was er weer een enorm dal. Ajax verspeelde een 2-0 voorsprong, maar won ternauwernood nog met 3-2 van degradatiekandidaat RKC Waalwijk.

RKC Waalwijk sloeg tussen minuut 50 en 58 tweemaal toe. Beide doelpunten hadden volgens Ten Hag nooit mogen vallen. ”Bij de 2-1 hebben wij nota bene een overtalsituatie, maar maken we gewoon de verkeerde keuze. Bij de 2-2 hebben wij een hoekschop. Daarna wordt er heel slecht omgeschakeld, dramatisch zelfs. Dan is het opeens 2-2 en gaan we inderdaad heel veel risico nemen.”

RKC Waalwijk kreeg in de omschakeling zelfs kansen op de 2-3. ”Dan neem je dus te veel risico”, zegt Ten Hag voor de camera van ESPN. ”Dat brengt je ook niks, want de verdedigers van RKC staan allemaal op één lijn. Daarnaast is er dan heel veel ruimte naar de spits toe. Die staat in een heel groot land en tegen één verdediger van ons.”

Ook Nicólas Tagliafico, die bij zijn invalbeurt wederom luid werd toegejuicht, was op dezelfde hoogte te vinden als Ajax-spits Haller. ”Hij mag daar ook komen. Het heeft met name te maken met de centrale verdedigers en een van de middenvelders. Er moet altijd eentje achterin blijven.” Of Ten Hag zijn spelers daar tijdens de wedstrijd niet op kon wijzen? ”Ze weten de regels.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)