Ten Hag over kritiek: “Zo ken ik je Kenneth, je slaat een beetje door”

Kenneth Perez vindt Ajax op internationaal vlak indruk maken, maar nationaal is het een ander verhaal, volgens de Deense ex-Ajacied. De Amsterdammers speelden gelijk tegen FC Twente, Go Ahead Eagles (thuis!) en Heracles Almelo. Tegen FC Utrecht werd thuis zelfs verloren.

“Op basis van de selectie vind ik Ajax nationaal teleurstellend, maar internationaal is het fantastisch. Zeker de wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas. Sporting is nog steeds een topclub in Portugal, maar Dortmund heeft zo’n grote naam. Nationaal vind ik het matig”, zegt Perez bij Goedemorgen Oranje op ESPN.

Ten Hag is het niet helemaal eens met de kritiek van Perez. “Zo ken ik je Kenneth, je slaat een beetje door”, zegt de Tukker met een knipoog. “We zijn zeker teleurgesteld. We hebben onnodig puntenverlies geleden, helemaal waar, maar we hebben ook schitterende wedstrijden gespeeld in de competitie met goede uitslagen. Zoals tegen PSV en Cambuur. Ik ben het ermee eens dat die wedstrijden onder de grens waren. Daar moeten we mee aan de slag.”

Ten Hag speelde bij zijn vorige club FC Utrecht anders dan bij Ajax. “Dat is de kunst van het coach-vak, het materiaal is bepalend voor hoe je speelt. Bij Utrecht speelde ik anders dan bij Ajax omdat ik andere spelers had. Daar moet je je team op inrichten. Ik probeer ze regels, principes en richtlijnen mee te geven zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.