Ten Hag over routine: “Dat was mede op mijn advies”

Erik ten Hag zit inmiddels wat vaster in het zadel bij Ajax. De coach haalde met zijn team de poulefase van de Champions League. En gisteren zette de Amsterdamse club de angstgegner Vitesse met opmerkelijk gemak opzij. Het werd 0-4 in Arnhem. Dat Ajax het seizoen goed is begonnen komt door de samenstelling van de selectie, meent Ten Hag.

“Ik heb samen met Marc (Overmars, red.) de selectie samengesteld. We hebben bij Ajax de staf en de scouting. Je kijkt naar de plussen en minnen en de balans in de selectie. Uiteindelijk is deze keuze gemaakt. Ik denk dat we meer dan tevreden zijn over de selectie zoals we die nu hebben”, zegt Ten Hag in het programma Studio Voetbal.

Vooral Daley Blind en Dusan Tadic laten Ajax stabieler presteren. “Ik weet niet welke afwegingen er zijn gemaakt de afgelopen jaren. Wij hebben gezegd: ‘er lopen veel jonge talenten. Als je die wilt laten renderen, haal er dan een paar oudere spelers bij die wat in hun rugzak hebben en wat hebben meegemaakt’. Dat was mede op mijn advies”, aldus de Ajax-coach. “Toen we de gesprekken voerden in december was dat al aan de orde. Er stond een heel jong team, er was behoefte aan ervaring. Dat werd bevestigd in de eerste maanden.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Studio Voetbal

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.