Ten Hag over Ünüvar: ‘Hij heeft het uitstekend gedaan’

Naci Ünüvar mocht mee tijdens het winterse trainingskamp van Ajax in Qatar en daar heeft de 16-jarige aanvallende middenvelder een goede indruk achtergelaten op de technische staf van Ajax. “Hij heeft het uitstekend gedaan”, aldus Erik ten Hag tegenover De Telegraaf. “Op de training hebben we ook al gezien, dat die jongen heel veel potentieel heeft, maar dat hij ook nog veel moet leren en aan zijn inhoud moet werken.  Maar dat hij kan voetballen, bevestigt hij deze week.”

De spelmaker zelf merkt het niveauverschil wel. “Het gaat allemaal een stukje sneller. Het is zwaarder, je moet meer rennen. Er wordt meer van je gevraagd dan in de onder 19. Het is wel een beetje pittig. Tot nu toe gaat het wel. Ik kan mee in de groep. Het zwaarste zijn de loopjes die we met het team doen. Rennen is niet echt mijn kwaliteit. Op kracht en conditioneel gebied gaat het al veel beter dan eerst, maar op dat vlak kan ik nog veel sterker worden.”

Al met al leert Ünüvar veel in een week. “Op de training kijk ik hoe spelers als Quincy (Promes, red.) of Hakim (Ziyech, red.) het doen qua balbehandeling”, geeft hij als voorbeeld aan. “Deze week is heel belangrijk. Om je te kunnen meten met de grote jongens. Hoe ver je er vanaf bent conditioneel, hoeveel je nog moet trainen ervoor. Het is sowieso heel mooi om met deze jongens mee te mogen op trainingskamp.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.