Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag overweegt Kristensen, Wöber en Eiting als vervanger De Jong

Ajax neemt het zondagmiddag in Arnhem op tegen Vitesse. Tegenvaller deze week was het uitvallen van Frenkie de Jong tijdens de training. Hij is zeker een paar weken uitgeschakeld.  “Frenkie maakt een ongelofelijke ontwikkeling door. Heel zuur dat hij nu die blessure oploopt”, stelt Erik ten Hag in aanloop naar de wedstrijd tegen de Arnhemmers.

De hoofdtrainer van Ajax heeft meerdere opties om De Jong te vervangen. “Joël Veltman kan eventueel naar het centrum, dan kan Rasmus Kristensen rechtsback spelen. Een tweede optie is Max Wöber, hij kan op de plaats van Frenkie spelen. Carel Eiting heeft daar in de jeugd ook gespeeld, maar dat heb ik zelf nog nooit gezien”, zo laat Ten Hag zijn gedachten de vrije loop tijdens de persconferentie.

Positief is dat Lasse Schöne normaliter weer terugkeert in de wedstrijdselectie. “Schöne is teruggekeerd, dat ziet er positief uit voor zondag”, stelt Ten Hag die nog niet zeker weet of ook Klaas-Jan Huntelaar aan de wedstrijd kan meedoen. “Klaas Jan stroomt deels in en we moeten dan kijken of hij de wedstrijd tegen Vitesse haalt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.