Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag past tactiek niet aan: “Mensen weten niet waar ze over praten”

Ajax zit al maandenlang in een zeer slechte periode. Ajax-trainer Erik ten Hag denkt er echter niet aan om dingen te veranderen voor de komende wedstrijd. Morgen staat Heerenveen – Ajax (20.45 uur) op het programma.

Ten Hag kreeg al veel adviezen om de speelstijl te veranderen. “Dat is generaliseren. Het is allemaal papegaaienland”, zegt de coach vandaag op de persconferentie. “Dan wordt het door iedereen herhaald. Ik kijk er anders naar. Analytisch. Restverdediging heeft ook iedereen het over. Mensen weten niet waar ze over praten. We creëren te weinig kansen, dat is een ding dat fout gaat. En we geven de goals te makkelijk weg, maken onnodige fouten in de opbouw”, aldus de Tukker.

De kritiek dat de Ajax-backs ‘te hoog’ staan, deelt hij niet. “Afgelopen week tegen FC Utrecht was dat al beter. Het enige is, ze kunnen niet allebei weg zijn. Maar opkomen is wel belangrijk en dat wil ik niet veranderen. We verdedigen met z’n allen en vallen aan met z’n allen”, besluit de 50-jarige oefenmeester.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Persconferentie

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.