Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag: ‘Prima wedstrijd op de mat gelegd’

Ajax wist zich in de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev met 3-1 een prima uitgangspositie te verschaffen. Met enkel nog de return in Oekraine voor de boeg is de Champions League na een aantal jaar weer dichterbij dan ooit. Ook Ajax coach Erik ten Hag was wederom tevreden met het optreden van zijn ploeg.

Binnen anderhalve minuut schoot Donny van de Beek de thuisploeg op voorsprong en leek en geen vuiltje aan de lucht. Toch wist Kiev binnen een kwartier de stand gelijk te trekken. “Die goal was niet nodig. We moesten , gedisciplineerder zijn, onze posities houden en schakelen bij balverlies. Als je balverlies leidt tegen deze ploeg, worden zij sterker,” aldus de oefenmeester.

De Amsterdammers legden vooral de rechterkant en het middenveld van de uitploeg bloot en dat was niet zonder reden. “Frenkie moest uitzakken en  op die manier konden we dominant spelen. Donny hield hun twee middenvelders bezig en zo hadden wij continue een overtal,” zo vervolgt Ten Hag. “Donny was op een gegeven moment leeg en met Dani de Wit als draufgänger hadden we extra power in de laatste minuten. We hebben een prima wedstrijd op de mat gelegd”

 

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Christiaan Stevens

Christiaan Stevens