Ten Hag realistisch én hoopvol: “Gaan weer een sterk team bouwen”

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong waren zeer belangrijke spelers vorig seizoen. De internationals vertrokken respectievelijk naar Juventus en Barcelona. Ajax ontving een slordige 160 miljoen euro voor beide spelers. Ajax-trainer Erik ten Hag zal ze enorm missen, maar de coach kijkt toch hoopvol vooruit.

“De fans mogen iets verwachten. Maar wat ze niet meteen mogen verwachten, is het voetbal dat we aan het eind van vorig seizoen hebben gespeeld. En het niveau dat we hebben bereikt. Dat was ongekend”, zegt Ten Hag in gesprek met de NOS. Toch wil de Twentenaar weer snel naar dat niveau toegroeien. “Als je verslapt, slaat de vijand toe. Dat moeten we zien te voorkomen. Wij moeten voor blijven liggen.”

Sommige internationals trainen nog niet en de transfermarkt is nog open tot eind augustus. Moeilijk om beleid te maken. “Pas op 1 september weet je waar je aan toe bent. Maar ruim daarvoor moet je je al wel kwalificeren voor Europees voetbal. Wij gaan straks aan de eerste wedstrijd beginnen en dan hebben we nog nooit met elkaar samengespeeld. Dat noem ik ‘crazy’. Je kunt er geen beleid op maken”, zegt Ten Hag, die toch hoopvol is. “Wij gaan weer een sterk team bouwen. Dat betekent dat je van onderaf moet beginnen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.