Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag: “Richting tachtig punten komen om kampioen te worden”

Ajax-coach Erik ten Hag zag tijdens Standard Luik – Ajax (2-2) zowel goede als slechte dingen. Ten Hag kijkt samen met Ajax TV terug op die wedstrijd, het ‘nieuwe’ middenveld en wat hij met de Amsterdamse club dit seizoen wil bereiken.

Frenkie de Jong stond de eerste twee wedstrijden tegen Sturm Graz in de verdediging. Tegen Standard stond hij voor de eerste keer sinds lange tijd weer op het middenveld. “Er moeten daar nog automatismen ontstaan. Het was de eerste keer. Vanuit de basis zag het er goed uit. In de tweede helft kwam er alleen vermoeidheid in. We werden gemakzuchtig ook, met concentratieverlies en onnodig balverlies tot vervolg.”

Ajax gaf daarom de 0-2 voorsprong weer eens uit handen. In de blessuretijd werd het dus gelijk door een ingeschoten penalty. “Ik denk dat we goed zijn begonnen. We hebben goede aanknopingspunten gezien. Maar we zullen goed en keihard moeten werken om een sterk team worden. We willen kampioen worden. Daarvoor moeten we heel veel wedstrijden voor gaan winnen.”

Ajax heeft veel geld gespendeerd en de club geldt daarom als de grote titelfavoriet. De Amsterdamse club zal dus vanaf de eerste wedstrijd, morgen tegen Heracles, moeten heersen. “We moeten richting de tachtig punten komen om kampioen te worden”, denkt Ten Hag. “De eis voor iedere wedstrijd is uiteraard winnen. De realiteit in de Nederlandse competitie is dat je 27 of 28 wedstrijden moet winnen om kampioen te worden.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.