FOX Sports

Ajax-trainer Erik Ten Hag was na de wedstrijd tegen FC Groningen niet te spreken over zijn ploeg. “Er was te weinig beweging ten opzichte van elkaar en dan creëer je te weinig kansen bij elkaar om ze echt pijn te doen”, aldus een kritische Ten Hag tegenover FOX Sports.

De Amsterdammers hadden het lastig in Groningen en creëerden moeilijk kansen om de eerste goal te maken. “Het gaat om het eerste doelpunt en als je die maakt, wordt het een stuk makkelijker omdat de ruimtes dan groter gaan worden. Maar dan moet je die wel maken. We moeten meer investeren om die eerste goal te maken.”

“De tegenstander krijgt ook meer motivatie door die goal. We hebben daarna nog grote kansen gehad (twee keer de lat & Quincy Promes rand zestien). We moeten het niet tot zover laten komen, maar meer investeren aan het begin van de wedstrijd.” Ten Hag heeft ook alle vijf de wissels gebruikt tijdens de wedstrijd. Hiermee probeerde de trainer een doelpunt af te dwingen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. “Je probeert een fris iemand zoals David Neres in te brengen, want we wilden dan één tegen één acties creëren over de zijkant.”