Ten Hag tevreden en kritisch na winst op NEC

Ajax opende zaterdagavond de competitie met een simpele 5-0 zege op NEC. De Amsterdammers speelden een hele goede eerste helft, maar zakte daarna ver weg. Zo zag ook Erik ten Hag. “Het tempo ging heel ver naar beneden. De concentratie was weg. Dat kon je ook zien bij die kans die Ryan miste. Dat moet gelijk 6-0 zijn, dan zit de schwung er gelijk weer in. Maar goed, het zijn geen robots. Maar je mag het ook niet accepteren.”

In gesprek met ESPN is de oefenmeester echter ook lovend over hoe Ajax van start ging. “Ik denk dat iedereen van de eerste helft heeft genoten. De spelers, de coach en de fans. Hun reactie was duidelijk. Ze waren enthousiast en hebben het spel omarmd. We hebben ook schitterend voetbal laten zien”, aldus Ten Hag na afloop. “De spelers hebben heel veel kansen gecreëerd en uiteindelijk ook vijf mooie goals gemaakt.”

De hoofdtrainer van Ajax werd ook nog gevraagd naar buitenlandse interesse voor Edson Alvarez, maar wat Ten Hag betreft vertrekt de Mexicaan niet. “Wat mij betreft is het geen isssue. Dat boek kunnen we sluiten. Edson Álvarez speelt dit jaar bij Ajax.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.