Ten Hag tevreden en kritisch na zege op Lille

Erik ten Hag is heel blij met de 3-0 zege op Lille in de groepsfase van de Champions League. “Laten we voorop stellen dat dit een fantastisch resultaat is. Geweldige goals, goed aanvalsspel, ik heb echt geweldige dingen gezien: het aantal aanvallen, het aantal kansen. Dat was allemaal van grote kwaliteit”, aldus de hoofdtrainer van Ajax na afloop in gesprek met Veronica. “Die tweede goal was echt fantastisch, super uitgespeeld.”

Toch was de oefenmeester ook kritisch waarbij hij vond dat zijn ploeg bepaalde aanvallen beter had kunnen en moeten uitspelen. “Uiteindelijk slaan we door. Dan willen we te snel naar die eindfase en zoeken we te snel naar die eindbal. Dan zorg je zelf voor een heel open wedstrijd en breng je de tegenstanders in hun kracht. Vooraf hebben we ook gezegd dat we dat niet moeten doen. Zij hebben namelijk veel snelheid en techniek en dan kun je afgestraft worden.”

Hakim Ziyech speelde wederom een goede wedstrijd, zo vond Ten Hag. Hij wisselde hem echter voortijdig uit voorzorg. “Hakim heeft uitdagingen nodig, hij houdt van dit podium en voor de allergrootste wedstrijden kan hij zich nog extra opladen. Voor de wedstrijd had hij al wat lichte klachten dus ik wisselde hem uit voorzorg met het oog op zondag tegen PSV.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.