Ten Hag tevreden, maar “daarna moet je het je jezelf nog gemakkelijker maken”

Erik ten Hag was tevreden met de drie punten die werden behaald in de uitwedstrijd tegen ADO Den haag (0-2). De Ajax-trainer vond dat zijn ploeg vooral voor rust veel kansen aan elkaar reeg.

“Ik zag in de eerste helft goede aanvallen”, aldus Ten Hag tegen FOX Sports na afloop van de wedstrijd. “Daaruit hadden we meer moeten scoren. Dat is wel een puntje. Daar moeten we aan werken, want dat is niet onbelangrijk in het voetbal. De eerste kans gaat meteen binnen. Dan maak je het jezelf gemakkelijker. Daarna moet je het je jezelf nog gemakkelijker maken.”

De eerste helft had afgesloten moeten worden met een grotere voorsprong. Promes kon scoren, maar hij legde breed op Ziyech. Die schoot vervolgens op de paal. “Het goede aan dit team is dat ze elkaar de bal gunnen.” Ook ADO kon een keer scoren. “Aan beide kanten moet je scherper zijn”, aldus de coach.

In de tweede helft bleef het nog lang spannend. Tot vier minuten voor tijd. Ten Hag: “Zij gingen risico nemen. Wij hebben snelheid gebracht met Neres. Dat heeft zich uitbetaald.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.