Ten Hag tevreden met ontwikkeling bij de Ajax-talenten

Ajax-trainer Erik ten Hag is flink te spreken over de huidige vorderingen bij zijn spelers. De coach denkt dat de Amsterdamse club voor mooie tijden staat. Ook is hij tevreden met de ontwikkeling van Ryan Gravenberch, Lassina Traoré en de bekritiseerde Perr Schuurs.

“We hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt. We scoren ook vrij gemakkelijk”, zag Ten Hag in gesprek met Ajax.nl. Toch heeft de Tukker ook nog wat verbeterpunten gezien. “We moeten balvaster worden en meer geduld hebben. En dan vanuit dat geduld herkennen wanneer we moeten versnellen.” De oefenmeester is ook blij met de breedte van zijn selectie. “We moeten zo veel wedstrijden spelen in zo’n kort tijdsbestek. Spelers raken overbelast als ze alles spelen.”

De nog maar 18-jarige Gravenberch heeft ondertussen een basisplaats. “Hij ontwikkelt zich, mede aan de hand van Davy Klaassen, Daley Blind en Dusan Tadic, erg goed. Het wordt hem steeds duidelijker wat topvoetbal inhoudt”, zo vindt Ten Hag. “Hij moet zich in dienst stellen van het elftal en het jeugdige moet eruit bij hem, het moet meer naar volwassenheid toe. Maar hij heeft grote stappen gezet de laatste tijd.”

Ook de 19-jarige spits Traoré maakt een groei door. “Hij brengt veel fysieke power, is een aanspeelpunt en houdt verdedigers bezig. Met hem in de spits kunnen we doorvoetballen. Ook gaat hij zijn verdedigende taken steeds beter doen, daar zijn we heel tevreden mee.”

Schuurs, door fans en media bekritiseerd vanwege zijn traagheid op de eerste meters, krijgt ook een pluim van Ten Hag.. “Het is heel erg logisch dat hij nu nog een aantal stappen moet zetten om zich op het allerhoogste niveau te etaleren. Maar dat hij de potentie heeft, is duidelijk.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.