Ten Hag tevreden: ‘Met tien man winnen tegen dit Vitesse is compliment waard’

Ajax heeft zaterdagavond met met de nodige moeite Vitesse weten te verslaan. Het werd in Amsterdam 2-1. Ondanks de moeizame overwinning is trainer Erik ten Hag tevreden met de prestatie van zijn ploeg.

”Het was een zware bevalling, maar we hebben uiteindelijk dik verdiend gewonnen”, zo vertelt Ten Hag tegenover FOX Sports. De Ajax-trainer spreekt wel van een moeilijk begin: ”We kamen aan het begin van de wedstrijd tekort. Vitesse was in de eerste fase van de wedstrijd scherper. Wij stonden net iets te laat in positie. Ook maakte Vitesse veel overtredingen. Wij reageerden hier vervolgens verkeerd op.”

Ondanks de mindere start is de Ajax-trainer wel content met het spel van zijn ploeg: ”Ik vind dat wij na de rode kaart uitstekend gespeeld hebben. Als je met tien man van dit Vitesse wint, dan is dat een compliment waard. Vitesse speelde namelijk zelf ook goed en heel moedig.”

Ten Hag is het niet eens met de rode kaart van Edson Álvarez: ”Dit heeft niks met gemeen spel te maken. Je ziet dat Álvarez met zijn been naar de bal toe gaat. Dit is absoluut geen rode kaart.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nordin 't Hart

Nordin 't Hart