Carel Eiting

Ten Hag tevreden over Eiting: “Ik hoop dat hij dat doorzet”

Erik ten Hag was redelijk tevreden over de prestatie van zijn team. De Ajax-trainer zag zijn elftal gisteren gelijkspelen tegen Steaua Boekarest. Tegen de Roemeense club werd het 1-1. Vooral over één speler was hij erg te spreken. Carel Eiting klopt aan de deur.

“We hebben de regie gevoerd en hebben een uur lang uitstekend gespeeld”, aldus Ten Hag in gesprek met Ajax TV. “Eigenlijk hadden we deze wedstrijd verdiend om te winnen. Ik ben over meerdere dingen tevreden: het druk op de tegenstander houden, het druk naar voren zetten, heel veel op de helft van de tegenstander druk gevend. De tegenstander had daar veel problemen mee.”

“En ook in het spel aan de bal stonden we veel op de helft van de tegenstander en speelden we goed tussen de linies”, aldus de trainer van de Amsterdamse club. “We waren rustig aan de bal en vonden goed de oplossing in de kleine ruimtes.” Ten Hag was ook te spreken over de tegenstand van Steaua. “Dit kun je ook verwachten tegen Sturm Graz, deze hardheid. Er zat een bepaalde giftigheid in de wedstrijd.”

De 20-jarige Eiting klopt nadrukkelijk aan de deur bij Ajax 1. De middenvelder zorgde voor de gelijkmaker, maar was ook op een positieve manier bij het Ajax-spel betrokken. Ten Hag: “Uitstekend spelend. In het eerste uur heel slim, met veel gogme. Een prima prestatie. Ik hoop dat hij dat doorzet”, aldus de coach.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.