Ten Hag: “Toonde het karakter en de winnaarsdrang aan”

Erik ten Hag was na afloop van de kampioenswedstrijd Ajax – FC Emmen (4-0) een trotse Ajax-trainer. Zijn ploeg pakte na de beker ook het kampioenschap en daarmee won de coach voor de tweede keer de dubbel met Ajax. Er waren veel memorabele wedstrijden, maar voor de Tukker sprong er één wedstrijd uit.

Direct na de winterstop stond de topper Ajax – PSV op het programma. De Ajacieden kwamen snel met 0-2 achter, maar het team wist zich toch naar een 2-2 gelijkspel te knokken. ‘We beleefden toen een moeilijke beginfase, maar daarna stond het team op’, zegt Ten Hag tijdens de persconferentie tegen onder andere Voetbal International. ‘Zowel het tempo als de intensiteit ging omhoog, PSV werd overspeeld. Dat toonde het karakter van de ploeg aan en de winnaarsdrang. Dat heeft denk ik ook indruk gemaakt op onze tegenstanders.’

Het puntenverschil tussen Ajax en PSV was voor en na die wedstrijd nog klein, maar Ajax beleefde daarna een geweldige januari-maand. ‘Het hele seizoen waren we heel degelijk, hadden we een vrij hoge ondergrens. Daarom hebben we heel weinig wedstrijden verloren. En we hebben op de juiste momenten gepiekt. We zaten ook met het slechtste schema’, aldus Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.