Ten Hag twijfelt nog over vijf posities richting Sturm Graz

Ajax speelde gisteren de laatste oefenduels voor de belangrijke wedstrijden tegen Sturm Graz (tweede voorronde Champions League). Ajax-trainer Erik ten Hag heeft nog veel twijfelgevallen voor de thuiswedstrijd tegen de Oostenrijkse club, maar er werd ook veel duidelijk voor de coach.

“Dit was tegen een goede tegenstander de weerstand die we tactisch én qua intensiteit en fysiek nodig hadden”, zegt Ten Hag tegen De Telegraaf. “Donny van de Beek is weer helemaal terug, Frenkie de Jong en Daley Blind hebben 45 minuten gespeeld en het spel aan de bal en de rust van achteruit waren goed.”

Van de Beek, Sinkgraven en Frenkie en Siem de Jong kampten of kampen nog met de naweeën van blessures. Tagliafico, Schöne, Ziyech en Dolberg stroomden later in vanwege hun WK-deelname. De laatste aanwinsten Tadic en Blind hebben amper de voorbereiding meegemaakt. Verder is Wöber nog niet okselfris en Labyad geschorst.

“Ik wist van tevoren dat ik richting Sturm Graz nog een koffer vol met vraagtekens zou hebben. Maar het belangrijkste is dat we nu mensen richting die negentig minuten hebben kunnen brengen. We zullen niet de absolute topvorm hebben, maar dat heeft geen enkele ploeg op dit moment”, denkt Ten Hag.

Toch blijft de Tukker positief: “Laten we vooral niet vergeten dat deze wedstrijd midden in het trainingskamp viel. Er is keihard getraind en dat hadden we in de opbouw ook nodig. Nu zullen we gas terugnemen. Ik weet zeker dat de spelers woensdag veel frisser zullen zijn. Er zijn nog wel drie, vier of vijf posities waarover ik twijfel richting het duel met Sturm Graz”, zo besluit de 48-jarige oefenmeester.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.