Ten Hag verwacht geen vervanger voor Blind: “Ik hou niet van wintertransfers”

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht niet dat Ajax deze winter nog een vervanger zal halen voor Daley Blind. De verdediger is de komende tijd niet beschikbaar voor de Amsterdamse ploeg vanwege een ontsteking aan zijn hartspier.

Ten Hag: “Als er een kans zou zijn, dan zouden we het doen. Maar ik hou niet van wintertransfers, want je krijgt bijna nooit de speler die je wil. En de aanpassingstijd is maar heel kort. Tegen de tijd dat ze aangepast zijn, is het seizoen voorbij. Dat duurt nog maar vier maanden”, zegt de coach in gesprek met Voetbal International.

Bovendien denkt Ten Hag genoeg alternatieven in zijn huidige selectie te hebben. Zoals Edson Álvarez. De Mexicaan stond de eerste seizoenshelft vaak als middenvelder op het veld, maar in Qatar speelt hij als centrumverdediger. “Dat had een reden”, zei Ten Hag. “Ik heb continu in mijn hoofd gehad om de winter te benutten om Alvarez ook achterin te gaan gebruiken. Hij maakt een goede indruk. Hij moet nog aan een aantal zaken werken, maar de kwaliteiten zijn aanwezig om op deze positie te spelen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.