Ajaxinside.nl

Ajax begint zaterdagavond aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. De landskampioen gaat op bezoek bij Vitesse, wat traditioneel een lastige tegenstander is. “Ja, het is een cliché. Maar clichés zijn altijd waar”, aldus de hoofdtrainer van Ajax die vindt dat de gemiddelde club in de Eredivisie er op vooruit is gegaan deze zomer en waakt daarom voor onderschatting. “De subtop oogt sterker. Grote selecties, dubbele bezetting: dat geldt zeker ook voor Vitesse.” 

Ajax is voor vele analisten de topfavoriet om landskampioen te worden, maar Ten Hag weigert mee te lopen in die polonaise. “Vorig jaar zou Ajax ook al kampioen zijn in de winterstop. We weten hoe het is gelopen.” Tegelijkertijd ziet Ten Hag ook dat zijn eigen ploeg niet verzadigd is na het prachtige afgelopen seizoen waarin het landskampioen en bekerwinnaar werd en bovendien de halve finale van de Champions League haalde. “Het klimaat is positief. Spelers zijn niet snel tevreden, ze willen het maximale eruit halen. Daar zijn we heel blij mee.”

De competitie gaat dit weekend dus beginnen en Ten Hag verwacht dat er wederom een tweestrijd met PSV zal plaatsvinden. “Bij Feyenoord is het afwachten, ook al mag je wel wat van ze verwachten gezien het stadion en de achterban. Het zal heel dicht bij elkaar liggen. We moeten ervan uitgaan dat zowel PSV als wij relatief makkelijk veel punten gaan halen. Je kunt niks laten liggen, dat was vorig jaar de moeilijkheid.”

Reageren op dit bericht