Ten Hag: “We wisten hoe we het in de tweede helft beter konden doen”.

Ajax-trainer Erik Ten Hag zag zijn ploeg de halve finale van de Champions League bereiken na een knappe 1-2 overwinning op Juventus. Ten Hag kon deze wedstrijd niet vergelijken met de wedstrijd in Madrid: “Dit was een totaal andere wedstrijd. Het was bij het begin een vechtwedstrijd. We stonden organisatorisch goed, maar we konden heel moeilijk onder de druk uitkomen van het zeer opportunistische druk zetten van Juventus”, aldus Ten Hag.

“We wisten aan het begin van de wedstrijd dat we de stormen moesten overleven. Dat lukte ook, maar wel weinig. We laten uiteindelijk niets toe”. Ten Hag wist ook na de eerste helft welke dingen er beter konden: “We wilden met twee zessen vlak voor de verdediging spelen. We konden de backs laten uitzakken. Hierdoor ontstonden er ruimtes en dan kom je aan voetballen toe. Als je de eerste fase van de tweede helft overleeft, dan wordt het voor hun steeds moeilijker. Ze komen dan niet in hun spel, ze krijgen de druk er niet op en daardoor ontstonden er ruimtes”.

De 49-jarige coach was alleen niet tevreden over het slot van de wedstrijd: “Je krijgt in de tweede helft drie of vier honderd procent kansen en dan moet je de wedstrijd veel sneller in het slot gooien. Het was fijn dat de bevrijdende goal uit een standaardsituatie kwam. Daar zat een plan achter, want er zat een block bij en de bal kwam precies waar we hem wilden. Ik ben super blij en trots op mijn team”.

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son