Ten Hag: “Wij kregen onvoorstelbare ruimtes waar we veel te weinig mee doen”

Erik ten Hag was tevreden met de moeizame overwinning op Fortuna Sittard, maar de Ajax-coach zag wel enkele punten die beter moeten. De trainer zag dat Ajax veel te weinig deed met de ruimtes bij de tegenstander.

Toch zag Ten Hag Ajax wel redelijk spelen. “Zeker het eerste uur wel. Het laatste halfuur ging Fortuna wat opportunistischer spelen en meer risico nemen en dan moeten wij dat veel beter uitspelen. Fortuna kreeg nog een aantal kansen, maar wij kregen onvoorstelbare ruimtes waar we veel te weinig mee doen. We gingen in de eindfase te snel op zoek naar de eindpass”, zegt de coach tegen Fox Sports.

Ten Hag was blij met de invalbeurt van Dolberg. “We gunnen het Kasper allemaal zó. Hij is er zolang uit geweest en dit moet een geweldige motivatie voor hem zijn om de volgende stappen te zetten. Hij heeft nog wedstrijdritme nodig om in de topvorm te geraken, maar dit zal hem zeker helpen.”

Toch wil dat niet zeggen dat Dolberg zomaar weer een basisplaats krijgt. Klaas-Jan Huntelaar is bezig aan een goed seizoen. “Hij heeft al heel veel doelpunten gemaakt en is super belangrijk voor de ploeg in het verdedigen en het aanspeelbaar zijn. Het doorvoetballen had vandaag wat beter gekund, maar ik denk dat hij aan een heel goed seizoen bezig is”, aldus de Twentenaar.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.