Erik ten Hag

Ten Hag wil aan team bouwen voor lange termijn

Erik ten Hag hoopt dat Ajax deze zomer de selectie voor het grootste deel bij elkaar kan houden en daarin doet hij een beroep op de spelers zelf. “Wij hebben de spelers in een groepsgesprek geprobeerd duidelijk te maken dat we op een gezamenlijke missie zijn om Ajax weer succesvol te laten zijn. We willen een team bouwen. Niet voor een seizoen, maar voor de langere termijn. Uiteindelijk moet iedere speler daarin zijn eigen keuze maken. Anderzijds staan ze natuurlijk gewoon onder contract bij Ajax”, aldus Ten Hag in gesprek met Ajax Life.

Toch weet ook de hoofdtrainer van Ajax dat er spelers gaan vertrekken. Iets dat volgens hem op zich geen probleem hoeft te zijn. “Drie is te doen. Dan heb ik het niet over drie van elf basisspelers, maar drie uit de eerste vijftien selectiespelers. Dat is op te vangen. Helemaal bij Ajax met die talentenfabriek. Als trainer wil je dat helemaal niet, maar ik snap dat iedere club – ook Ajax – dat bedrijfstechnisch nodig heeft.”

Vooralsnog is Nick Viergever vertrokken en loopt Amin Younes gratis de deur uit. Justin Kluivert verlengt zijn contract niet en lijkt daarmee ook op weg naar de uitgang. Maar verder hoopt Ten Hag de selectie bij elkaar te houden, al snapt ook hij dat er onverwachte zaken kunnen voorvallen. “Als er morgen een club uit de top-vijf van Europa komt en die legt een astronomisch bedrag neer, waar blijf je dan? Welke druk ontstaat er dan?”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.