Ten Hag: ”Ze hebben het goed gedaan”

Trainer Erik Ten Hag zag zijn elftal vanavond gemakkelijk winnen van FC Emmen (5-0) en is dan ook goed te spreken over zijn ploeg: ‘’Ik denk dat we een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld en goede intenties hadden, maar dat niet alles goed gaat is ook logisch in deze fase van het seizoen’’, aldus Ten Hag tegenover FOX Sports.  In deze wedstrijd heeft de 49-jarige coach wederom de mogelijkheid gekregen om te experimenteren met zijn ploeg om zo uiteindelijk zijn ideale elftal te kunnen vormen.

Ten Hag heeft ervoor gekozen om deze wedstrijd met Lisandro Martinez en Daley Blind centraal achterin te beginnen waardoor er een plekje op de bank vrijkwam voor Perr Schuurs. In de tweede helft is Blind weer een linie naar voren gegaan en speelde Joel Veltman centraal achterin. Over deze vervangers was Ten Hag zeer positief: ‘’Ze hebben het goed gedaan. Dat lijkt mij duidelijk. Wij zijn pas net begonnen en we zitten nog in de voorbereiding, maar we moeten er nu wel gelijk staan en resultaat halen.’’

Deze keer mocht Dusan Tadic in de spits beginnen als vervanger van Kasper Dolberg en Ten Hag vond hem weer prima spelen: ‘’Dat is bekend dat hij dat kan en hoe goed hij is, maar ook zeker in het samenspel met de rest en hoeveel dynamiek en beweging we dan krijgen.’’ Ook door de twee goals van de invallende Klaas-Jan Huntelaar lijkt Dolberg voor dit seizoen afgeschreven te zijn, maar Ten Hag vindt dit echter een onzinnige conclusie.

Aanstaande dinsdag staat de belangrijke Champions Leaque wedstrijd tegen PAOK op het programma en volgens Ten Hag zullen er nog steeds een hoop dingen verbeterd moeten worden. ‘’Vooraf hebben we het over de pressing gehad en tegen Vitesse en PAOK hebben we dat heel goed gedaan, maar het moet perfect. En dat dat nog niet helemaal goed gaat is logisch, maar het moet honderd procent goed gaan willen we resultaat halen tegen PAOK”, aldus een zeer tevreden coach.

 

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son