Ten Hag zelfkritisch: “Ploeg was niet klaar, verantwoordelijkheid van trainer”

Ajax-trainer Erik ten Hag was boos na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Twente (1-2), maar de coach was ook zelfkritisch na wanprestatie van zijn elftal. “Ik trek het mezelf altijd aan als we verliezen”, zei Ten Hag tegen FOX Sports. “Het hele team heeft een hele slechte prestatie geleverd, met de trainer voorop.”

“De ploeg was niet klaar om te spelen en dat is altijd de verantwoordelijkheid van de trainer”, aldus Ten Hag, die vandaag voor de wedstrijd nog werd bejubeld door Marc Overmars. “Ik heb vooraf aangegeven waar de ruimtes liggen: achter hun vleugelspitsen. Daar hebben we veel te weinig gebruik van gemaakt.”

“Dingen waar we normaal heel goed in zijn, deden we vandaag heel slecht”, zo ging de Tukker verder. “We waren slecht aan de bal. In de opbouw was er heel veel ruimte op rechts, maar we hadden totaal geen initiatief. Daar konden we drie tegen twee spelen, maar dat hebben we niet benut. De samenwerking tussen de back en de vleugelspits was heel slecht. En ook de restverdediging was slecht”, besloot de coach zijn treurzang.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.