Ten Hag ziet hongerig Ajax: “Vandaag was dat prima”

De vrees bestond dat Ajax zich na de 1-5 overwinning op Sporting Lissabon zou sparen in de thuiswedstrijd tegen Cambuur. Die vrees bleek onterecht, want de Ajacieden stuurden de Friezen met liefst 9-0 naar huis. Ajax-trainer Erik ten Hag was trots op zijn team.

“Ik heb een goed en hongerig Ajax gezien”, zegt Ten Hag in gesprek met ESPN. “We zijn nu doorgegaan in de tweede helft en dat hebben we in andere wedstrijden ook wel eens laten liggen. Vandaag was dat prima. Ik heb vooral genoten van de snelheid en het tempo waarin we gespeeld hebben. Bij die eerste goal verovert Timber zelf de bal. Cambuur probeerde er zelf ook iets van te maken en te voetballen. Dat deden ze ook uitstekend”, aldus de Ajax-coach.

Ten Hag gaf ook nog Steven Berghuis een compliment. Tegen Sporting was de ex-Feyenoorder al op dreef, zo ook vanavond tegen Cambuur. “Hij gaat er steeds beter inzitten, maar ik vond hem van begin af aan al goed. Er ontstaat een bepaald beeld waarin mensen hem in een negatief daglicht zetten. Hij heeft misschien één slechte wedstrijd gespeeld, tegen FC Twente. Al die andere wedstrijden heeft hij een heel aanvaardbaar niveau gehaald. Hij zit er goed in, maar het kan natuurlijk altijd beter.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.