Ten Hag ziet ‘oude’ Neres: “Als hij dat doet is hij kandidaat om te spelen”

Erik ten Hag is blij dat hij de ‘oude’ David Neres heeft gezien tijdens sc Heerenveen – Ajax. De Braziliaanse aanvaller viel volgens de Ajax-coach goed in. De Ajacied zorgde voor de 0-2 eindstand.

Volgens Ten Hag was Neres de afgelopen tijd niet goed bezig. “We waren niet tevreden met hoe hij speelde tegen FC Utrecht. Maar wat Neres vandaag liet zien vond ik uitstekend en zo ken ik hem ook”, zegt hij in gesprek met ESPN. “Balvast en creatief. En hij verschijnt op het juiste moment voor het doel.”

Dat Neres vooralsnog op de bank begint heeft te maken met de enorme concurrentie en zijn eigen spel. “Hij heeft het niet afgedwongen in de grote wedstrijden”, vervolgt Ten Hag. “We verwachten meer. In balbezit, maar zeker ook in pressen. En ook aanvallend. Daar heb ik hem ook op aangesproken. En als ik dan zie hoe hij het vertaalt vandaag…” Neres kopte tien minuten voor tijd de beslissende tweede goal binnen. “Dat willen we van hem zien en eisen we van al onze spelers. Als hij dat doet is hij kandidaat om te spelen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.