Ten Hag zoekt nog aanvaller: “Dan creëer je meer kans op succes”

Ajax was lang bezig met de aanvaller Kamaldeen Sulemana, maar die transfer ketste af. Ten Hag heeft zo’n dynamische voetballer nog graag bij zijn selectie. ,,Ik weet zeker dat als wij die kunnen toevoegen, onze selectie vele malen sterker zullen zijn”, zegt de Ajax-trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

,,Ik vind echt wel dat die er bij moet komen”, zegt Ten Hag tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. ,,Een speler met snelheid, die het vermogen heeft om vanuit de spits, misschien van de linkerkant komend, die snelheid heeft, in de bal kan spelen, maar vooral ook van de bal weggaat de ruimtes in. Met name in de Champions League is dat voor ons van belang.”

Of de Nederlandse voetbalkampioen een nieuwe aanvaller zal verwelkomen tijdens deze zomerse transferperiode is nog onzeker. ,,Het is ontzettend lastig. Het aantal opties dat ervoor in aanmerking komt, is beperkt. En economisch hangen er ook nog eens prijskaartjes aan, die lang niet altijd haalbaar zijn voor ons”, aldus de coach uit de Achterhoek. ,,Wat ik wel zeker weet, is dat als wij zo’n speler toevoegen, de selectie vele malen sterker zal zijn. Dan creëer je meer kans op succes”, aldus Ten Hag.

De trainer heeft tijdens januari volgend jaar met de Afrika Cup te maken. ,,Spelers als Haller, Kudus en Mazraoui nemen daaraan deel. Die gaan wij missen, terwijl wij in die fase veel toppers op het schema hebben. Juist in die periode moeten wij dus pieken.” Wel vreemd dat Ajax vol heeft ingezet op Sulemana, want de aanvaller is een Ghanees international en Ghana doet ook mee aan dat toernooi.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.