Klaas-Jan Huntelaar goal

Terugblikken met Huntelaar: ‘Elke wedstrijd werd snel cruciaal’

Klaas-Jan Huntelaar blikt op Ajax TV uitgebreid terug op de eerste seizoenshelft. De spits keerde afgelopen zomer na acht jaar buitenland weer terug op het oude nest. “Ik kwam terecht in een jonge speelse groep, met jongens die al lang met elkaar samenspelen en een paar buitenlandse talenten erbij. Ik kwam als tweede spits, maar wilde natuurlijk zoveel mogelijk van waarde zijn en gewoon mijn wedstrijden spelen. Ik wilde Europees doorkomen, in de beker zo lang mogelijk erin blijven en kampioen worden. Twee van die voornemens zijn echter al weg. Het kampioenschap is nu de prioriteit, dat moet gewoon gebeuren.”

Huntelaar was nog maar kort teruggekeerd bij Ajax toen het drama rondom Appie Nouri plaatsvond tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. “Ik kwam er pas net bij, dus ik had nog niet zo lang met hem gespeeld als bijvoorbeeld Donny van de Beek. Wat je ervan merkt is dat het een leegte heeft achtergelaten. Er wordt veel over gepraat natuurlijk, nog steeds. Iedereen probeert zo goed als het kan het voetballeven weer op te pakken, hoe hard dat ook is. Zeker voor de echt naaste betrokkenen. Maar iedereen moet door en zich focussen op de volgende uitdaging en de volgende wedstrijd.”

Ajax wist zich in de zomer zowel tegen Nice als Rosenborg niet te plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi. “We hadden tegen Nice en Rosenborg in principe niet te hoeven verliezen. Zeker tegen Rosenborg uit hadden we de wedstrijd een soort van beslist, maar glipt het weer uit onze handen. In de competitie maakten we daarna dezelfde situaties mee.” Ajax verloor al vroeg in het seizoen punten tegen Heracles, ADO Den Haag en Vitesse. “Doordat de start niet goed was, wordt al snel elke wedstrijd cruciaal. Je begint gelijk met een achterstand en dan ligt op welke wedstrijd een beetje meer druk, omdat je aansluiting moet houden.”

Ajax herpakte zich tegen Heerenveen door uit met 0-4 te winnen en daarna volgde onder meer de 1-4 uitzege op Feyenoord. “Als je voor Ajax speelt is Feyenoord uit de mooiste wedstrijd die je kan spelen. Het is een wedstrijd waar veel emoties meespelen, zowel bij spelers als bij fans. Dat geeft veel adrenaline en plezier. De vijandige sfeer brengt net dat extra beetje naar boven.” Ook koploper PSV werd verslagen. “We wisten dat we die moesten winnen. Gelijkspel was eigenlijk een soort van verlies. We moesten winnen en dus het was extra lekker dat het ook gebeurde.” Ajax heeft nu nog vijf punten achterstand op PSV. “Als we dat laatste beetje wilskracht tot de laatste minuut steeds kunnen vasthouden, ben ik ervan overtuigd dat we PSV nog gaan pakken.”

Over zijn eigen seizoen is Huntelaar best tevreden. Hij kwam als tweede spits, maar speelde intussen toch al 18 officiële duels, maakte daarin 6 goals en gaf 7 assists. “Persoonlijk heb ik een lekker begin gehad. Na twee invalbeurten begon ik in de basis en kreeg ik wat meer wedstrijden. Daarna was ik weer meer tweede spits, maar heb ik wel wedstrijden als AZ en Feyenoord uit gespeeld. Je wil altijd meer, maar ik wist van tevoren waarvoor ik kwam, dus dan is het makkelijker te accepteren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.