Terugkeer Heitinga niet aan de orde

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 21 juni 2013 14:56 – Bron: Ajax Showtime

John Heitinga staat nog niet voor een terugkeer naar Ajax. De 29-jarige oud-Ajacied heeft nog een éénjarig contract bij Everton en wil komende zomer graag verkassen. Afgelopen seizoen zat Heitinga vaker op de bank dan hem lief is en dus is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met het oog op het WK volgend jaar in Brazilië, zal de verdediger veel speelminuten willen maken. Daardoor werd al snel de link gelegd met Ajax, maar de Amsterdammers hebben geen interesse getoond, zo laat de zaakwaarnemer van Heitinga weten aan Ajax Showtime.

1353956096

Het aanstaande vertrek van Toby Alderweireld brengt de geruchtenstroom op gang over mogelijke opvolgers. Waar Frank de Boer al aangaf dat het verlies van de Belgisch international intern wordt opvangen, blijven er geruchten dat er een ervaren verdediger bij de selectie zal aansluiten. Naast Heitinga werd vrijdag ook Khalid Boulahrouz aan Ajax gelinkt.

John Heitinga wordt gezien als de ideale opvolger van Alderweireld. In 2008 verliet hij Ajax voor een avontuur bij Atletico Madrid. Na twee seizoenen in Spanje verkaste de 87-voudig international naar Everton, waar hij inmiddels vier jaar onder contract staat. Heitinga heeft altijd beloofd terug te keren naar Ajax, maar dat lijkt nu nog niet te gebeuren. “Er is geen contact geweest tussen ons en Ajax over een terugkeer van Heitinga”, vertelt Karel Jansen, de zaakwaarnemer van Heitinga. Zodoende lijkt de ervaren verdediger nog voor een nieuw buitenlands avontuur te kiezen, voordat hij thuiskomt in Amsterdam.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.