Tete: ‘Basisplaats mijn doel’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 18 juli 2015 10:31 – Bron: De Telegraaf

Kenny Tete krijgt in de voorbereiding de voorkeur boven Ricardo van Rhijn op de rechtsbackpositie. De jonge verdediger lijkt momenteelVan Rhijn te zijn voorbij gestreefd. ”Vanaf het eerste moment had ik in mijn hoofd om in de basis te spelen. Dat is ook mijn doel dit seizoen”, vertelt na afloop van het duel tussen Ajax en VFL Woflsburg in gesprek met De Telegraaf.

Frank de Boer was na de oefenwedstrijd ook weer tevreden over de prestaties van de 19-jarige vleugelverdediger. ”De coach was tevreden en zei dat ik goed had gespeeld”, vertelt Tete. “Dat is altijd fijn om te horen. Ik vind het zelf ook wel lekker gaan.”

Bij Ajax moet Tete de concurrentiestrijd aan gaan met Van Rhijn op de rechtsbackpositie. ”Bij Jong Ajax speelde ik ook wel rechts centraal achterin, op die positie kan ik ook goed uit de voeten. Maar bij het eerste elftal moet ik me richten op de rechtsbackpositie met Ricardo als concurrent. Die concurrentiestrijd is alleen maar goed, het houdt ons allebei scherp. Dan is het aan de trainen om te bepalen wie er in de basis staat.”

Ook reageerde de rechtspoot op de loting van de voorronde van de Champions League. Ajax werd gekoppeld aan Rapid Wien. ”Het had erger gekund, we hadden bijvoorbeeld ook Fenerbahce met Robin van Persie kunnen loten. Maar het zal hoe dan ook een hels karwei worden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.