Tete moet basisplek opnieuw afdwingen

1438787437

Kenny Tete maakt komende zondag tegen FC Utrecht normaal gesproken weer deel uit van de wedstrijdselectie. Na maanden revalideren van een enkelblessure, maakte Tete vrijdag zijn rentree in Jong Ajax. “Hij was gretig en heeft het goed doorstaan. Hij maakte een keer een domme tackle waardoor hij geblesseerd leek te raken. Dat was misschien wel goed, want hij is er helemaal doorheen”, aldus Frank de Boer in gesprek met Ajax TV.

De verdediging staat ook zonder Tete goed, maar het kan zomaar zijn dat de rechtsback weer snel in de basis staat. “We hebben vijf spelers op scherp staan en hebben iedereen keihard nodig. Ook Kenny Tete“, aldus De Boer die Tete niet direct in de basis zal zetten. “Hij moet dat zelf afdwingen. De jongens die er nu staan, maken het hem hartstikke moeilijk. Wij hoeven nu niet zo nodig te wisselen, maar het kan zomaar dat hij het fantastisch doet als iemand anders geschorst is.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.